Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον “Μπιλ”

Ο  Μπιλ, πάσχοντας από καρκίνο του πνεύμονα και μην έχοντας άλλους συγγενείς πρέπει να πάρει μία πολύ δύσκολη απόφαση για το μέλλον της εννιάχρονης κόρης του, Μίνας.  Γνωρίζοντας ότι δεν του απομένει πολύς χρόνος ζωής και μη θέλοντας να αφήσει το μονάκριβο παιδί του σε ορφανοτροφείο, αποφασίζει να βάλει αγγελία στην τοπική εφημερίδα για να βρει ανθρώπους κατάλληλους να αναλάβουν το παιδί του. Ο Μπιλ γνωρίζει πολύ καλά  ότι οι πιθανότητες για να υιοθετηθεί το παιδί μέσω του ιδρύματος είναι σχεδόν μηδαμινές.

Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους από την οποία απουσιάζει ουσιαστικά ο διάλογος που άλλωστε είναι περιττός καθώς ο συναισθηματικός κόσμος των χαρακτήρων αποκαλύπτεται μέσα από τις κινήσεις, τις εκφράσεις και τα βλέμματά τους.

Ο Μπιλ είναι ένας πατέρας που έχει  χάσει τα πάντα. Γνωρίζει πεθαίνει και προσπαθεί να διαχειριστεί τον θυμό και τον πόνο του παράλληλα με την λογική που του επιτάσσει να φροντίσει για το μέλλον της κόρης του.  Από την άλλη, η εννιάχρονη Μίνα είναι ένα παιδί που ενηλικιώνεται πριν την ώρα της. Δυσανάλογά ώριμη για την ηλικία της αντιλαμβάνεται πλήρως την προσπάθεια του πατέρα να την προετοιμάσει για την μεγάλη αλλαγή χωρίς ωστόσο να το συζητά. Άλλωστε από τη στιγμή που έχασε τη μητέρα της προσπαθεί κι εκείνη με τη σειρά της να φροντίσει και να μεγαλώσει τον μπαμπά της με τον δικό της τρόπο.  Μια ρεαλιστική ταινία, που βασίζεται στη σκηνοθεσία της και την υποκριτική των ηθοποιών της για να περάσει τα μηνύματά της. Ένα κοινωνικό δράμα, χωρίς να είναι στόχος απλά να συγκινήσει και να προκαλέσει δάκρυα, αλλά μια ταινία που περνάει δυνατά μηνύματα αγγίζοντας θέματα ταμπού όπως αυτό της υιοθεσίας.

Το σενάριο βασίζεται στο διήγημα της Zola Gale ‘Bill’ το οποίο διασκεύασε και σκηνοθέτησε η ταλαντούχα Κωνσταντίνα Τσαπρούνη.  Στόχος της ταινίας αυτής, μιας και, παράλληλα, αποτελεί την πτυχιακή εργασία της σκηνοθέτιδος, είναι να συστήσει τη δημιουργό στο κινηματογραφικό κοινό, αλλά και στους συντελεστές του χώρου του θεάματος.

Στην ταινία συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Κυργιόπουλος.  Φαίη Κυργιοπούλου, Petronela Turcanu, Ελένη Βασιλείου, Γιάννης Μανωλόπουλος, Αγγελική Καυκιά, Άλκης Κανελλόπουλος, Ευαγγελία Κοσμίδου,Έφη Κυργιοπούλου, Κώστας Κυργιόπουλος, Ευαγγελία Μερμίγγη και Γιώργος Asghar.

Το σενάριο και η  σκηνοθεσία είναι της  Κωνσταντίνας Τσαπρούνη. Την παραγωγή επιμελήθηκε η Βασιλική Τσαβαλιά. Βοηθός σκηνοθέτη ο Γιώργος Asghar.  Την διεύθυνση φωτογραφίας επιμελήθηκε ο εικονολήπτης Άλκης Κανελλόπουλος ενώ την ηχοληψία ο Δημήτρης Καρατζάς.  Script: Μαγδαληνή Τζανακάκη. Φωτογράφος γυρίσματος: Γιάννης Μανωλόπουλος. Post production: Γιώργος Ευαγγελόπουλος. Τροφοδοσία: Ελένη Βασιλείου.  Πρωτότυπη μουσική: Τζουράν Τζουράν

Το Nohope.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη δημιουργό σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης πριν την πρώτη-προβολή της ταινίας στη μεγάλη οθόνη!

 

Διαβάστε επίσης:

Η ιστορία του “Μπιλ” θα σε συγκλονίσει

Τι γυρεύει το Nohope στην Ελάτεια;

Η επίσημη σελίδα του ‘Μπιλ’