Η ιστορία του “Μπιλ” θα σε συγκλονίσει

Η συγκλονιστική ιστορία ενός πατέρα που αναζητά ανάδοχη οικογένεια για την ανήλικη κόρη του είναι το θέμα της ταινίας μικρού μήκους “ Μπιλ” της δημιουργού Κωνσταντίνας Τσαπρούνη που πρόκειται να απολαύσουμε σύντομα στη μεγάλη οθόνη.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο διήγημα “Μπιλ”, της Αμερικανίδας συγγραφέως Zona Gale, το οποίο εκδόθηκε το 1927.  Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια μικρή επαρχιακή κωμόπολη, όπου ο πρωταγωνιστής μεγαλώνει μόνος την κόρη του, Μίνα. Ο Μπιλ είναι βαριά άρρωστος και γνωρίζει ότι ο χρόνος που του απομένει στη ζωή είναι ελάχιστος. Έτσι αποφασίζει να βάλει αγγελία σε εφημερίδα, σε αναζήτηση ανάδοχης  οικογένειας κατάλληλης να μεγαλώσει το μονάκριβο παιδί του.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα που μέσα σε 16 λεπτά καταφέρνει να μεταφέρει μέσω της απουσίας διαλόγων και   μουσικής όλα το συναισθηματικό πλαίσιο μιας τραγικής ιστορίας. Τα συναισθήματα που ουσιαστικά αφηγούνται την ιστορία διαγράφονται μέσα από τις εκπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών αλλά και τα σκηνοθετικά ευρήματα της δημιουργού. Μάλιστα κρύβουν μικρές… εκπλήξεις που θα χαρίσουν το απαραίτητο  χαμόγελο ως μικρό αντίβαρο σε μία τόσο πικρή ιστορία.  Οι ιδιαίτεροι χρωματικοί τόνοι και ο «θόρυβος» της εικόνας είναι στοιχεία που επέλεξε η δημιουργός να ντύσει μία ιστορία «δύσκολη» όπως η ίδια την χαρακτηρίζει.

Ο «Μπιλ» που ουσιαστικά συστήνει την δημιουργό  Κωνσταντίνα Τσαπρούνη στο κινηματογραφικό κοινό αποτελεί  πρότζεκτ της πτυχιακής εργασίας για το BA in Media Production του Queen Margaret University. Ωστόσο, δεν αποτελεί την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρά της. Η ταλαντούχα νέα σκηνοθέτης έχει ήδη μια διάκριση στο ενεργητικό της ως ήταν φιναλιστ για το Film Factory Short Film Fund της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του ΟΤΕ TV για το 2015-2016.

Το nohope.gr βρέθηκε στα γυρίσματα του Μπιλ στην Ελάτεια και σας αποκαλύπτει μερικά χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Περισσότερες αποκαλύψεις όμως… σύντομα! Stay tuned!

Η επίσημη σελίδα του ‘Μπιλ’