Το μυστικό του φυσικού μακιγιάζ

Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες όσο πάμε κι ομορφαίνουμε γιατί αγαπάμε, περιποιούμαστε τον εαυτό μας, στολιζόμαστε, προσέχουμε την εμφάνισή μας και έχουμε γίνει μανούλες στο μακιγιάζ με όλα τα tutorials στο Youtube.


Είναι κάπως εντυπωσιακό αν σκεφτείς ότι με όλα αυτά που δοκιμάζουμε επάνω μας καταφέρνουμε και επιβιώνουμε περισσότερο από τους άντρες #Fact. Γενικά είναι θαύμα που το καταφέρνουμε. Δεν είναι καθόλου αστείο. Πάρε ένα οποιοδήποτε προϊόν ομορφιάς, διάβασε τα συστατικά του και googλαρέ τα ένα προς ένα. Θα διαπιστώσεις ότι η χημεία των προϊόντων ομορφιάς είναι συναρπαστική. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Ευτυχώς πάντως, έχουν ξεφυτρώσει εταιρίες που χρησιμοποιούν φυσικές, πιστοποιημένες, και τεσταρισμένες πρώτες ύλες που προφανώς αυξάνουν ακόμα περισσότερο το προσδόκιμο ζωής του “ασθενούς” – ας γελάσω – φύλου.

Αλήθεια κορίτσια εσείς χρησιμοποιείτε πινέλα με συνθετική ή φυσική τρίχα;

Well, υπάρχει μία κοινή γνώση που λέει ότι η φυσική τρίχα στα πινέλα του μακιγιάζ (αλλά και της ζωγραφικής) είναι τα καλύτερα #true_story αλλά ας δούμε κάποιες βασικές διαφορές:

Πινέλα Μακιγιάζ με Συνθετική Τρίχα
Τα συνθετικά πινέλα είναι συνήθως ακρυλικά, εξαιρετικά ανθεκτικά και οικονομικά. Είναι περισσότερο ευλύγιστα και χρησιμοποιούνται για υλικά σε έχουν υγρή μορφή, όπως τα υλικά για το body painting, lip gloss, concealer και υγρό foundation. Τα πινέλα με συνθετική τρίχα δίνουν πιο ελαφρύ και ομοιόμορφο αποτέλεσμα . Πολλές εταιρείες έχουν σχεδιάσει και προωθήσει στο εμπόριο υψηλής ποιότητας πινέλα με συνθετική τρίχα για χρήση με οποιοδήποτε υλικό είτε σε μορφή σκόνης είτε υγρό.

Πινέλα Μακιγιάζ με Φυσική Τρίχα
Συνήθως είναι από τρίχες ζώων και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από όλους τους Μakeup Artists. Αν συντηρούνται και καθαρίζονται σωστά θα τα έχετε για πάρα πολλά χρόνια χωρίς να πάθουν σχεδόν τίποτα. Έχουν την τάση να κρατούν χρώμα στο εσωτερικό τους αλλά και να διανέμουν (απλώνουν), με τις κατάλληλες πάντα κινήσεις, ομοιόμορφα τα υλικά. Χρησιμοποιούνται για υλικά που είναι σε μορφή σκόνης ή compact (σκιές, ρουζ, ακόμα και πούδρα σε σκόνη αν θέλετε μία πολύ ελαφριά σχεδόν ανεπαίσθητη εφαρμογή). Συνήθως είναι ακριβά αλλά αν επιλέξετε τα κατάλληλα, θα καταλάβετε σίγουρα πως αξίζουν τα λεφτά τους σε κάθε περίπτωση.
Αν σκέφτεστε πάντως να κάνετε μία τέτοια αγορά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να γνωρίζετε και το ζώο που τσουρομαδήθηκε (κακοποιήθηκε) για το δικό σας κάλλος.

Το τρίχωμα της συμπαθούς αυτής κατσικούλας είναι ιδανικό για όλα τα προϊόντα μακιγιάζ σε σκόνη (σκιές, ρουζ, πούδρα).

Ο μπλε σκιουράκος και γενικά οι σκίουροι γίνονται ιδανικά πινέλα με αποτελέσματα ακριβείας στο μακιγιάζ. Γενικά η γενοκτονία πολλών ειδών σκίουρων ικανοποιούν ανάγκες για υγρά υλικά καθώς δουλεύονται πιο ομοιόμορφα και δίνουν καταπληκτικά αποτελέσματα.


Η νυφίτσα δεν είναι πια η χειρότερη εχθρός σας. Είναι ένα ζώο που κακοποιείται για να γίνει κι αυτή πινέλο. Το τρίχωμά της είναι ιδανικό για eyeliner, concealer και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το πινέλο σκίουρου αφού κι αυτή πινέλο έγινε για σένα.


Το kolinsky είναι ένα μικρό ζώο της Σιβηρικής στέπας με την ίδια τύχη.


Αν παρεμπιπτόντως ακούσεις για πινέλο από Tamaze να ξέρεις ότι κάποιες γάτες σταμάτησαν να νιαουρίζουν για πάντα για να σε ομορφαίνουν.


Όχι αυτή η φωτογραφία δεν είναι λάθος. Αλλά αυτό ίσως και να το είχες ακούσει, σωστά;


Κι αυτός ο γλυκούλης βρωμερός ασβούλης είναι πρώτης τάξεως υλικό για τη δημιουργία πινέλων μακιγιάζ.

Το καλύτερο το φύλαγα για το τέλος. Ο Μπάμπι το ελαφάκι η κάποιο από τα ξαδερφάκια του βρίσκονται  πιθανά ήδη μέσα στο νεσεσέρ σου. Ο κατάλογος των “καλλωπιστικών” ζώων δεν τελειώνει εδώ. Θα ήταν πολύ μικρότερος έως ανύπαρκτος εάν προτιμούσαμε τα πινέλα με συνθετική τρίχα που είναι cruelty free.
Ο λόγος που σε έκανε από άποψη vegetarian επειδή λυπήθηκες το μοσχαράκι και σε κάνει να νιώθεις ότι προασπίζεσαι τα δικαιώματα των ζώων χρειάζεται μία αναθεώρηση και στον τρόπο που κάθε πρωί βγαίνεις στους δρόμους βαμμένη υπερπαραγωγή και νιώθεις υπέροχα. Beef that.