Το backstage  μιας (εντυπωσιακής) αποφοίτησης

«Αγαπητοί απόφοιτοι από εδώ και στο εξής σχεδιάστε το μέλλον σας προσεκτικά με το μυαλό σας αλλά δώστε του υπόσταση και χρώμα με την ψυχή σας. Ο κόσμος είναι μεγάλος όμορφος και σας περιμένει».

Με την συγκινητική αυτή  φράση του Ακαδημαϊκού Διευθυντή του Campus του Πειραιά , Δρ. Φώτη Παπαγεωργίου ξεκίνησε το ουσιαστικότερο μέρος της τελετής αποφοίτησης του Μητροπολιτικού Κολεγίου, η απονομή των πτυχίων, η οποία έγινε την Τετάρτη 10 Μαΐου  στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

AMC - Graduation Ceremony 2017

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω διαφορετικά την περιγραφή της εμπειρίας ως backstager μιας που σε λίγους μήνες θα βρεθώ κι εγώ να περιμένω τη σειρά για  να παραλάβω τον τυλιγμένο πάπυρο με την κόκκινη κορδέλα και να νιώθω το μικρό ανθρωπάκι που κρύβω μέσα μου να χοροπηδάει από την ικανοποίηση επίτευξης ενός μικρού στόχου ζωής.

https://www.flickr.com/photos/marlenseventyfive/34582131785/in/album-72157680579191303/

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι χρειάζεται μία τελετή αποφοίτησης για να είναι επιτυχημένη; Ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους και φυσικά πολύ διάβασμα.

AMC - Graduation Ceremony 2017

Στην περσινή τελετή που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του AMC Κωνσταντίνος Ροδόπουλος το είπε και το έκανε. Η φετινή τελετή έγινε σε μεγαλύτερο venue για να τους χωρέσει όλους.

Είχα την χαρά να βρεθώ ως backstager στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ  για να καλύψω αυτή την σημαντική στιγμή που αφορούσε περισσότερους από 400 απόφοιτους των σχολών του Μητροπολιτικού Κολεγίου. Μιλάμε για τους 400 νέους ανθρώπους που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στα Campuses της Αττικής.

AMC - Graduation Ceremony 2017

Βρέθηκα στο ποδηλατοδρόμιο στις 3:30 μμ και ήδη το stage ήταν στημένο στο κέντρο της αρένας. Καρέκλες σε τέλεια ευθυγράμμιση χωρισμένες σε δύο μέρη για τους φοιτητές και τους VIPs ακριβώς κάτω από τη σκηνή. Τεχνικοί διάσπαρτοι στο χώρο, ελέγχουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Ο χώρος εντυπωσιακός, ξυπνά μνήμες από το 2004, και  σε λίγο θα γεμίσει χαρά.

https://www.flickr.com/photos/marlenseventyfive/34196352620/in/album-72157680579191303/

Πίσω στα παρασκήνια, δύο αίθουσες με πολλά  stands ασφυκτικά γεμάτα με τηβέννους. Αρχίζουν και καταφθάνουν οι πρώτοι τελειόφοιτοι που σε λίγοι ώρα θα μετονομαστούν «απόφοιτοι».

https://www.flickr.com/photos/marlenseventyfive/33739408234/in/album-72157680579191303/

Action! Τα κορίτσια χαμογελαστά υποδέχονται τους φοιτητές και τους κατευθύνουν στο βεστιάριο.  Ταυτότητα, έλεγχος, οδηγίες. Μετά τους παραλαμβάνουν οι επόμενες που τους βοηθούν να ντυθούν και επιμελούνται την άψογη εμφάνισή τους.

AMC - Graduation Ceremony 2017

Ο χώρος αρχίζει να γεμίζει με χαρά, γέλια, τρομερές ατάκες και φωτογραφικά φλας. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή γεμάτη θετική ενέργεια και δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις άνθρωπο που να μη χαμογελά.

https://www.flickr.com/photos/marlenseventyfive/34420504212/in/album-72157680579191303/

Θα μας πεις πώς νιώθεις; Οι περισσότεροι όταν συνειδητοποιούν το σετάκι της κάμερας και το μικρόφωνό μου  γουρλώνει το μάτι τους. Τους πιάνει μια ξαφνική ντροπή και μου φεύγουν. Δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας και χωριζόμαστε εναλλάξ με τον Άκη. Εγώ κάνω καμάκι για να τους φέρω στην κάμερα και ο Άκης ρεπορτάζ και τούμπαλιν. Οι απόφοιτοι του τμήματος δημοσιογραφίας, φυσικά πιο θαρραλέοι.

AMC - Graduation Ceremony 2017

Σειρά έχουν οι Program Leaders και οι Ακαδημαϊκοί διευθυντές οι οποίοι τρέχουν πανικόβλητοι με την οργάνωση της τελετής. Καταφέραμε να  τσακώσουμε on cam την τρομερή Μαγδαληνή Ρεμούνδου Program Leader των σκηνοθετών και των δημοσιογράφων βεβαίως η οποία παραδέχτηκε ότι παρά το γεγονός πως έχει «κάνει» πολλές τελετές αποφοίτησης, κάθε φορά αισθάνεται την ίδια συγκίνηση και ενθουσιασμό.

AMC - Graduation Ceremony 2017

Το ίδιο εξέφρασε και ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Campus του Πειραιά Δρ. Φώτης Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε με εξαιρετικά θερμό τρόπο για όλη την εξαιρετική δουλειά που κρύβεται πίσω από ένα επιτυχημένο όμιλο εκπαίδευσης, και πως να μην άλλωστε όταν έχει στο δυναμικό του τέτοιους ανθρώπους.

AMC - Graduation Ceremony 2017

Πίσω στην αρένα. Οι κερκίδες έχουν ήδη γεμίσει κόσμο. Γονείς, συγγενείς, φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα περιμένουν να χειροκροτήσουν την μεγάλη στιγμή.

AMC - Graduation Ceremony 2017

Μια ομάδα από ποδηλάτες ντυμένοι στα χρώματα του AMC χειροκροτούνται για το θέαμα που προσφέρουν.

AMC - Graduation Ceremony 2017

Τα φώτα της σκηνής ανάβουν και στο βήμα ανεβαίνει ο Νίκος Χατζηνικολάου που κηρύττει την έναρξη της τελετής. Η μουσική δυναμώνει και στην αρένα εισέρχονται οι απόφοιτοι τέλεια στοιχισμένοι γεμίζοντας σταδιακά τις θέσεις μπροστά στη σκηνή. Θέαμα εντυπωσιακό.

AMC - Graduation Ceremony 2017

Η τελετή ξεκινά με χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Κολεγίου και τους επίσημους προσκεκλημένους του University of East London και του Queen Margaret University που παρέχουν μέσω του AMC τα προγράμματα σπουδών.

https://www.flickr.com/photos/marlenseventyfive/34451461261/in/album-72157680579191303/

Η συνέχεια εξίσου σημαντική καθώς είναι στιγμή βράβευσης σημαντικών ανθρώπων, Ελλήνων που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο.  Ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Διαμαντίδης  δεν παρέλειψαν να δώσουν συγχαρητήρια στους γονείς των αποφοίτων κερδίζοντας ένα δυνατό χειροκρότημα.

AMC - Graduation Ceremony 2017

Η μεγάλη στιγμή ήρθε. Οι πρώην φοιτητές, ένας ένας, ανεβαίνουν στην σκηνή και μια θάλασσα χειροκροτημάτων γεμίζει το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Έπειτα όλοι μαζί μαζεύονται στην σκηνή για την πιο σημαντική φωτογραφία. Εκείνη που θα πετάξουν το καπέλο τους ψηλά. Και είναι εντυπωσιακό. Και θες να το ζήσεις κι εσύ.

 

Δείτε όλα τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της τελετής αποφοίτησης του Μητροπολιτικού Κολεγίου εδώ