Το σημειωματάριο

Για να βλέπεις τον κόσμο (σου) χαρούμενο οφείλεις να είσαι χαρούμενος άνθρωπος.  Για να είσαι χαρούμενος άνθρωπος  το πρώτο πράγμα που οφείλεις να κάνεις είναι να βγάλεις από τις παρενθέσεις τις σκέψεις σου και να τις βάλεις απέναντι σου.

Δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους κι αυτό είναι το μυστικό που οδηγεί το κάθε τι σε εξέλιξη.

Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο. Ούτε αυτό που θεωρείς κακό ούτε αυτό που θεωρείς καλό.

Τα πάντα αλλάζουν μόνο αν το θες πραγματικά εσύ.  Το να προσαρμόζεσαι είναι πάντα μια φανταστική ευκαιρία να ανακαλύπτεις νέους τρόπους προς την ευτυχία. Η υπομονή σου εξασφαλίζει περισσότερη ηρεμία για να είσαι δημιουργικός άνθρωπος.

Το ότι νιώθεις άβολα, αμήχανα, πίεση από μια κατάσταση σημαίνει ότι η ψυχή σου, το είναι σου ή όπως αλλιώς θες να το λες, είναι το καλύτερο σημάδι που έχεις για να χαράξεις νέα πορεία, να κάνεις όνειρα, να νιώσεις ζωντανός και δημιουργικός άνθρωπος.

Ξεσκόνισε τα ταλέντα σου, ανακάλυψε τον εαυτό σου, ζήσε.

Έχεις μόνο μια ευκαιρία.

Ο σεβασμός ξεκινά από τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να τον επιβάλεις παρά μόνο σε εσένα. Όποιος δεν σε σέβεται δεν αξίζει  ούτε ένα δευτερόλεπτο από τον χρόνο σου.

Το καλό και το κακό δεν είναι παρά οι άκρες ενός μαγνήτη που κρατάς στα χέρια σου. Αυτό που θα εκπέμψεις είναι και αυτό που θα λάβεις.

Βάλε στη ζωή σου ανθρώπους που θα μοιραστούν μαζί σου γνώση, θα χαρούν με την χαρά σου και τα επιτεύγματά σου. Μοιράσου με ανθρώπους τις γνώσεις σου και που θα χαρείς με την χαρά τους και τα επιτεύγματα τους.

Η μοναδική σου περιουσία είναι η μνήμη σου. Γέμισε την με θησαυρούς που σε κάθε πισωκοίταγμα  θα σου δίνουν χαρά και κουράγιο να συνεχίσεις. Κάνε την μνήμη σου αποθήκη για χαμόγελα και ευτυχία. Βάλε πολλούς στόχους, μικρούς,μεγάλους, τεράστιους!

Μάθε να λες ευχαριστώ και συγνώμη γιατί κάθε επιτυχία αλλά και κάθε αποτυχία είναι ένα μάθημα πολύτιμο. Έχεις άπειρες ευκαιρίες να κάνεις λάθη και να μεγαλουργήσεις. Μην επαναπαύεσαι ποτέ. Μην γίνεσαι αλαζόνας με τις νίκες σου ούτε μεμψήμοιρος με τις ήττες σου.  Γίνε καλύτερος από τους δασκάλους σου και μάθε από τους μαθητές σου.

Το μεγαλύτερο δώρο της  ζωής σου σε περιμένει στη γωνία