Κλέψε σαν καλλιτέχνης (όλα τα tips που χρειάζεσαι)

«Μία από τις θεωρίες μου είναι πως όταν οι άνθρωποι σου προσφέρουν συμβουλές, στην ουσία απλώς μιλάνε για τον εαυτό τους στο παρελθόν. Σε αυτό το βιβλίο, εγώ, μιλάω σε μια παλιότερη εκδοχή του εαυτού μου».

Με αυτό τον τρόπο προλογίζει το  βιβλίο «Κλέψε σαν καλλιτέχνης» ο Austin Kleon ο οποίος λίγες σελίδες αργότερα ξεκαθαρίζει με μεγάλα κεφαλαία γράμματα πως «τίποτα δεν είναι πρωτότυπο».

Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα. Απλά να είσαι ο εαυτός σου. Ο συγγραφέας και καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι η δημιουργικότητα ανήκει σε όλους. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο θετικών μηνυμάτων που θα σε τσιγκλίσει όσο χρειάζεται για κινητοποιηθείς να αλλάξεις σελίδα στη ζωή σου.

Έμπνευση αλλά και αφορμή για τη συγγραφή αυτού του πολύτιμου οδηγού ήταν η ομιλία του Austin Kleon σε φοιτητές στη Νέα Υόρκη, η οποία επικεντρώθηκε στα δέκα πράγματα που θα ήθελε να του είχε πει κάποιος όταν ξεκινούσε. Η μεγάλη ανταπόκριση κινητοποίησε τον ταλαντούχο συγγραφέα να αποτυπώσει τις σκέψεις του στο χαρτί δίνοντας με εξαιρετικά διασκεδαστικό τρόπο ένα εμπνευσμένο και απόλυτα εμψυχωτικό αποτέλεσμα.

«Εξασκήσου στη δημιουργική τεμπελιά» μάζεψε ιδέες, κάνε το ρεμίξ και άφησε πάλι τη φαντασία σου ελεύθερη προκειμένου να ανακαλύψεις το δικό σου μονοπάτι», συμβουλεύει το βιβλίο best seller των New York Times που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Key Books.