Οι μυθικοί έρωτες που συγκλόνισαν κοινούς θνητούς

Αψήφισαν την λογική και τον κόσμο  ολόκληρο που τους κούναγε επικριτικά το δάχτυλο μπροστά τους.  Έζησαν τον έρωτά τους βαθιά και αληθινά. Πίστευαν ο ένας στον άλλο και η αγάπη μεταξύ τους ήταν τόσο δυνατή που μόνο ο θάνατος ήταν η αιτία του οριστικού (γήινου) χωρισμού τους.  Να μερικές ιστορίες και μύθοι  που άφησαν μία γλυκιά και πικρή  παρακαταθήκη για το πιο δυνατό ανθρώπινο συναίσθημα που μπορεί να βιώσει κάποιος ακόμα και αν είναι θεός.

Πάρις και ωραία Ελένη

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία ο έρωτας τους ξεκλήρισε οικογένειες και κατέστρεψε την Τροία. Όταν ο Πάρις κλήθηκε να αποφασίσει ανάμεσα στην Ήρα, την Αθηνά και την Αφροδίτη, διάλεξε την Αφροδίτη η οποία του έταξε την ωραιότερη γυναίκα του κόσμου. Και αυτή δεν ήταν άλλη από την γυναίκα του Μενέλαου, την Ελένη της Σπάρτης. Όταν ο Πάρις πήγε να την βρει, έμεινε έκπληκτος από την καλλονή της και την ερωτεύτηκε ακαριαία. Το ίδιο βέβαια και εκείνη, και έτσι το έσκασαν. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε…… ο Πάρις σκοτώθηκε και εκείνη γύρισε στον άντρα της!

πάρις

Ορφέας και Ευρυδίκη

Πάλι από την Ελληνική μυθολογία ένας έρωτας που ξεπερνάει την ανθρώπινη φαντασία. Ο Ορφέας που το ταλέντο του στην μουσική και το τραγούδι γοήτευε από τους ανθρώπους μέχρι τα άγρια θηρία, ήταν ερωτευμένος με την Ευρυδίκη. Όταν την δάγκωσε ένα φίδι και πέθανε, απαρηγόρητος ο νεαρός, αποφάσισε να καταπατήσει τους νόμους και να πάει στον κάτω κόσμο- στο βασίλειο του Άδη και να την φέρει πίσω. Ο Άδης γοητευμένος από την μουσική του, του είπε ότι θα του την δώσει πίσω, αλλά μέχρι να βγει από τις πύλες του κάτω κόσμου να μην γυρίσει να κοιτάξει καθόλου πίσω του. Φτάνοντας προς στο τέλος, ο Ορφέας γύρισε να δει αν η Ευρυδίκη τον ακολουθούσε και εκείνη ως δια μαγείας εξαφανίστηκε….. Έτσι ο Ορφέας το έριξε στο κλαψιάρικο έντεχνο!

ορφέας

Κλεοπάτρα και Αντώνιος

Ο έρωτας της βασίλισσας της Αιγύπτου Κλεοπάτρας με τον Μάρκο Αντώνιο της Ρώμης έμεινε στην ιστορία για το θλιβερό του τέλος. Ο Μάρκος Αντώνιος πληροφορήθηκε εσφαλμένα ότι η Κλεοπάτρα ήταν νεκρή, και αυτοκτόνησε μαχαιρώνοντας τον εαυτό του, ενώ η Κλεοπάτρα όταν έμαθε τα νέα έδωσε τέλος στην ζωή της αφήνοντας ένα δηλητηριώδες φίδι να την δαγκώσει. Λένε ότι τους έθαψαν μαζί, αλλά ο τάφος τους δεν βρέθηκε ποτέ.

κλεοπάτρα

Τριστάνος και Ιζόλδη

Μεγάλη ερωτική ιστορία στον 12ο αιώνα. Η Ιζόλδη ενώ επρόκειτο να παντρευτεί τον Βασιλιά Μάρκο, ερωτεύτηκε τον ανιψιό του, τον Τριστάνο. Ο γάμος έγινε αλλά το ζευγάρι ήταν αδύνατον να κρατηθεί μακριά ο ένας από τον άλλο μέχρι που ο Βασιλιάς τους έπιασε επ’ αυτοφώρω. Προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Τριστάνος έφυγε μακριά και παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα που την έλεγαν Ιζόλδη. Όταν βαριά πληγωμένος ετοιμαζόταν να πεθάνει ζήτησε να πάει κοντά του η μεγάλη του αγάπη, η άλλη Ιζόλδη. Πέθανε πεπεισμένος ότι η Ιζόλδη του δεν πήγε να τον δει, ενώ η Ιζόλδη πέθανε από την θλίψη της όταν βρήκε νεκρό τον αγαπημένο της.

τριστάνος

Λάνσελοτ και Γκουίνεβιρ

Εδώ η ιστορία μοιάζει τραγικά με του Τριστάνου και της Ιζόλδης. Η Γκουίνεβιρ γνωρίζει τον Λάνσελοτ και τον ερωτεύεται, ενώ είναι παντρεμένη με τον Βασιλιά Αρθούρο. Όταν ο βασιλιάς ανακαλύπτει την σχέση της γυναίκας του με τον αγαπημένο του ιππότη, τον κάνει ρεζίλι σε όλους τους ιππότες στην στρογγυλή τράπεζα. Οι ιππότες χωρίζονται στα δύο. Οι μισοί με τον Λάνσελοτ και οι άλλοι μισοί με τον Βασιλιά. Τελικά ο Λάνσελοτ φεύγει μακριά και γίνεται ιερέας.

λάνσελοτ

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Έχει κλάψει πολύς κόσμος με τον έρωτα και την ιστορία αυτών των δύο παιδιών. Ίσως η πιο διάσημη ιστορία αγάπης απ’ όλες, γραμμένη από τον εκλεκτό συγγραφέα και ποιητήWilliam Shakespeare γύρω στο 1560. Κάποιοι λένε ότι ίσως έκλεψε την ιστορία από μια παλιά ιταλική νουβέλα του Matteo Bandello. Παιδιά από δύο διαφορετικές οικογένειες που μισιούνται μεταξύ τους, ο Ρωμαίος ερωτεύεται την Ιουλιέτα, και μετά από μια σειρά παρεξηγήσεων και ανατροπών, η Ιουλιέτα παίρνει ένα δηλητήριο που θα την κάνει να φαίνεται νεκρή για μερικές ώρες. Όταν την βλέπει ο Ρωμαίος, αυτοκτονεί. Και όταν η Ιουλιέτα συνέρχεται και βλέπει νεκρό τον αγαπημένο της, αυτοκτονεί κι’ αυτή.

ρομαίος

Shah Jahan και Mumtaz Mahal

Άγνωστος έρωτας σε μας του δυτικού πολιτισμού, αλλά μεγάλος για την Ασία. Ο Shah Jahanκαι η Mumtaz Mahal ήταν ένα ερωτευμένο και παντρεμένο βασιλικό ζευγάρι, μέχρι που εκείνη πέθανε γεννώντας το 14ο παιδί τους. Ο Βασιλιάς έπεσε σε κατάθλιψη και κάλεσε τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες του βασιλείου για να του φτιάξουν ένα μνημείο για την γυναίκα του. Έτσι έγινε ένα από τα διασημότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του κόσμου, τοTaj Mahal. Ο Βασιλιάς αρρώστησε, και κλείστηκε στο παλάτι μέχρι να πεθάνει. Τον έθαψαν δίπλα στην γυναίκα του.

ιμαμες

Ναπολέων και Ιωσηφίνα

Ήταν χήρα και 6 χρόνια μεγαλύτερη του με δύο παιδιά, αλλά ο Ναπολέων την ερωτεύτηκε σφόδρα και την παντρεύτηκε. Σε δύο μέρες απ’ τον γάμο ο Ναπολέων έφυγε για μια εκστρατεία στην Ιταλία και η Ιωσηφίνα άρχισε να φλερτάρει με τον υπολοχαγόHippolyteCharles. Ο Ναπολέων το έμαθε και άρχισε και εκείνος να έχει σχέσεις. Δεν μαθεύτηκε ποτέ αν η Ιωσηφίνα είχε άλλες σχέσεις, αλλά ο έρωτας τους δεν ήταν πια ο ίδιος. Μη μπορώντας μάλιστα να του κάνει παιδιά, την χώρισε και παντρεύτηκε την Marie-Louiseτης Αυστρίας, που επιτέλους γέννησε τον διάδοχο. Όμως πεθαίνοντας ο Ναπολέων, λένε ότι ψιθύρισε τις τελευταίες τους λέξεις που ήταν: «Η Γαλλία, ο στρατός, ο αρχηγός του στρατού, … η Ιωσηφίνα».

ναπολέων

Εδουάρδος και Γουόλις Σιμπσον.

Ο Εδουάρδος Η΄ήταν βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Ανήλθε στον θρόνο στις 20 Ιανουαρίου του 1936 μετά τον θάνατο του πατέρα του. Ο Εδουάρδος ήταν αρκετά δημοφιλής στον λαό της Μεγάλης Βρετανίας μέχρι που στις 16 Νοεμβρίου ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Στάνλεϋ Μπώλντουιν την πρόθεσή του να παντρευτεί, τον μεγάλο του έρωτα, την Αμερικανίδα Βάιολετ Ουάλας Ουώρφηλντ Σίμπσον, δύο φορές διαζευγμένη. Στην κατ» ιδίαν συνάντησή τους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Άγγλος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η Σίμπσον δεν θα γινόταν δεκτή από την αγγλική κοινωνία και ότι αφού θα γινόταν βασίλισσά τους θα έπρεπε η επιλογή του λαού να είναι σεβαστή. Στις 11 Δεκεμβρίου ο Εδουάρδος Η΄, προκειμένου να αποφύγει μια επικείμενη παραίτηση της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την παραίτησή του ενώπιον του αγγλικού λαού και εξήγησε τους λόγους που τον ανάγκασαν σε αυτήν. Στον θρόνο τον διαδέχθηκε ο αδερφός του, Γεώργιος ΣΤ΄. Μετά την παραίτησή του έφυγε από τη χώρα και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου και παντρεύτηκε τη Σίμπσον. Η παραίτηση ενός βασιλιά από τον θρόνο για έναν έρωτα!!!!

εδουαρδος

Μπόνι και Κλάϊντ

Τότε δεν έμοιαζε ρομαντικό, αλλά τώρα είναι και με το παραπάνω. Δύο εραστές –ληστές που ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τις τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών στην δεκαετία του ’30. Δεν ξέρουμε ακριβώς πως πρωτοσυναντήθηκαν, αλλά λένε ότι ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Όταν βρέθηκαν για πρώτη φορά, ο Clyde είχε ήδη λερωμένο ποινικό μητρώο, αλλά την Bonnieδεν την έννοιαξε καθόλου. Ίσα ίσα που αποφάσισε να τον συνοδεύει στις ληστείες του και να μείνει μαζί του μέχρι τέλους. Και το τέλος ήρθε το 1934 όταν τους εντόπισε η αστυνομία τηςLouisiana και τους εκτέλεσε εν ψυχρώ. Το ζευγάρι επιθυμούσε να θαφτεί μαζί, αλλά η οικογένεια της Bonnie δεν το επέτρεψε.

κλαιν

Bonus nohope playlist για ερωτοχτυπημένους

 

 

πηγή: Newspepper.gr