“Εντροπία μηδέν”

Τον Ιούνιο του 2017, ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Βούλας, διοργάνωσε περιβαλλοντική εκδρομή στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια, μία εκδρομή που πλέον αλλάζει όλα τα δεδομένα στη διοργάνωση σχολικών εκδρομών.

Στο εγχείρημα αυτό, συμμετείχαν 21 παιδιά που μόλις είχαν τελειώσει την 1η τάξη του Λυκείου. Τα παιδιά αυτά, με τη συνοδεία 5 γονέων, μελών του Συλλόγου και με την αμέριστη υλική και ηθική συμπαράσταση του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, περιηγήθηκαν για 5 ημέρες στα πιο όμορφα σημεία της Πίνδου. Στην Δρακόλιμη, το Φαράγγι του Βίκου, τους ποταμούς Αώο και Βοϊδομάτη, φτάνοντας μέχρι το ακριτικό χωριό Μολυβδοσκέπαστο, λίγα εκατοστά μακριά από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σκοπός της εξόρμησης δεν ήταν η αναψυχή, ήταν η κινηματογράφηση όλων των φυσικών μνημείων της περιοχής. Το πολύ πλούσιο υλικό που μάζεψαν τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας, ενώθηκε και δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 17 λεπτών, το οποίο προβλήθηκε και βραβεύτηκε στο Athens Adveture Film Festival.

Όμως τα παιδιά του 2ου Λυκείου δεν σταματούν εδώ. Έχοντας πλέον όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία, προετοιμάζουν την επόμενη εξόρμηση τους, που θα γίνει τον Ιούνιο του 2018 στο βουνό των Θεών, τον Όλυμπο. Σκοπός τους είναι να κατακτήσουν την υψηλότερη κορυφή της πατρίδας μας κινηματογραφώντας με drone, gopro και SLR κάμερες την προσπάθειά τους. Φυσικά, θα αποτυπώσουν όλα τα φυσικά μνημεία του Ολύμπου, τον ποταμό Ενιπέα και το φαράγγι του, το οροπέδιο των Μουσών κ.α.

Πλέον, μετά το Ζαγόρι, τα παιδιά έχουν προσελκύσει πλήθος εταιρειών που ενδιαφέρονται να χορηγήσουν την νέα τους προσπάθεια. Απώτερος σκοπός του Συλλόγου Γονέων 2ου Λυκείου Βούλας, αλλά και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, είναι να προβληθούν τα ντοκιμαντέρ των παιδιών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ώστε να δείξουμε με ένα ακόμα μαγικό τρόπο τις ομορφιές της πατρίδας μας.

Δείτε το τρέιλερ: