Θρυλικά εξώφυλλα δίσκων στο Google Street View!

Μία πανέξυπνη αντιπαραβολή από φωτογραφίες ιστορικών albums με τις αυθεντικές τους τοποθεσίες στο google street view που είχε κάνει σε παλαιότερο δημοσίευμα του ο Guardian (2014)  με έβαλε (ξανά) στο ίδιο εκπληκτικό τριπ.
Βέβαια όσο εξαιρετική ιδέα κι αν ήταν,  δεν ήταν και τόσο πρωτότυπη. Την σύλληψη είχαν αρχικά στο Motherboard.tv το 2011 απ’ όπου ο Sean Yeaton αναδημοσίευσε στο Vice.com. Την ιδέα αντέγραψαν την ίδια περίοδο και άλλα βρετανικά μέσα όπως η Dailymail και σύντομα έγινε viral. Ο συνδυασμός της (τότε) νέας τεχνολογίας google map street view με την μουσική ήταν η πιο πετυχημένη συνταγή.

Είναι από τις ιδέες εκείνες –που με έκανε να πρασινίσω από τη ζήλια μου που δεν το σκέφτηκα πρώτη που όσες φορές και να «παιχτεί» έχει απίστευτο ενδιαφέρον για τους πανταχόθεν μουσικόφιλους. Έτσι, υιοθετώντας κάτι από πρακτικές CSI – λέμε τώρα-  αποφάσισα να κάνω μια  βόλτα σε όλες τις τοποθεσίες που έγιναν εξώφυλλα στα θρυλικά βινύλια μέσα από το google map street view.

(What’s the Story) Morning Glory – Oasis 

 Το κλασικό   Britpop του 1995 φωτογραφήθηκε στην Berwick Street στο Σόχο του Λονδίνου το οποί τότε ήταν η όαση του δισκάδικου.

Stories from the City, Stories from the Sea – PJ Harvey.

  Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην  Times Square, της Νέας Υόρκης το  2000. Η  Harvey με cool look παρά το γεγονός ότι φοράει γυαλιά ηλίου βραδιάτικα προσπαθώντας να διασχίσει την 7th Avenue

Physical Graffiti – Led Zeppelin.

 Το East Village residential blocks κτίριο στην περιοχή St Mark’s Place της Νέας Υόρκης New York, παραμένει σχεδόν απαράλαχτο με το πως ήταην το 1970,  με την εξαίρεση φυσικά κάποιων graffiti που υπάρχουν «τώρα»

Animals – Pink Floyd 

Ο ηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ενέργειας του Battersea στο  Wandsworth του Λονδίνου έχει λιγότερα ιπτάμενα γουρούνια από ότι είχε το 1977. Ωστόσο παραμένει περίπου το ίδιο όπως τότε.

Paul’s Boutique – Beastie Boys.

Ένα κατάστημα ειδών ένδυσης του 1989 που πια βρίσκεται σε  μια από τις πιο αναπτυσσόμενες γωνίες του Ludlow και Rivington  στην ανατολική μεριά της Νέας Υορκης.

Willy and the Poor Boys – Creedence Clearwater Revival

 Τα μέλη του γκρουπ CCR φωτογραφίζονται μπροστά στα μάτια παιδιών της περιοχής έξω από το  Fish Kee Market της Hollis Street στο Oakland της Καλιφόρνιας του 1969.

The Marshall Mathers LP – Eminem.

Ο ράπερ φωτογραφίζεται καθήμενος μπροστά στο σπίτι που μεγάλωσε στην  Dresden street, στο  Ντιτρόιτ το 2000.  Το σπίτι κατεδαφίστηκε πριν από μερικά χρόνια καθώς είχε καταστραφεί από φωτιά.

 Late for the Sky – Jackson Browne

Μια σουρεαλιστική οπτική γωνία ενός από τα ακριβά σπίτια  γύρω από το Hancock Park στο  Los Angeles, 1974

Original Pirate Material – the Streets

Το debut albumτου Mike Skinner’s το 2002  φιλοξενεί μια εκπληκτική φωτογραφία του Rut Blees Luxemburg από το άδοξο Kestrel House στο Islington, του Λονδίνου την οποία ονομάζει «Towering Inferno».

Moving Pictures – Rush

Οι καναδοί  prog legends φιλοτεχνούν το artwork του άλμπουμ τους με φωτογραφικά στιγμιότυπα…σε κίνηση, έξω από δικαστικό μέγαρο του Οντάριο στο Τορόντο του 1981.

The Freewheelin’ Bob Dylan – Bob Dylan

Ο μόλις 22 ετών τότε  Bob περπατά στην Jones Street του  West Village της Νέας Υόρκης αγκαζέ με την κοπέλα του Suze Rotolo in 1963. Cute.

Abbey Road – The Beatles.

 Ίσως το πιο γνωστό εξώφυλλο  [αλλά και το τελευταίο] του πολυαγαπημένου και θρυλικού συγκροτήματος, το 1969. Τόσο διάσημο δε, που το δημοτικό συμβούλιο του Westminster στο Λονδίνο  αναγκάζεται να σβήνει  κάθε τρεις μήνες τα γκράφιτι των φανατικών οπαδών του συγκροτήματος και να  τοποθετεί τις πινακίδες της οδού όλο και ψηλότερα ώστε να μην τις κλέβουν.

Bonus: Η playlist google street view από το Nohope.gr 

Photo credits & special thanks to: Guardian  & Google Street View . Album covers by Amazon.com