Goldpig: 5 τρόποι να φας το καρπούζι που θα σε εκπλήξουν

Το Gold Pig το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή. Για τις συνταγές του, το στυλ του και το χιούμορ του. Και φυσικά γιατί έχει τον τρόπο του να μας εκπλήσσει κάθε φορά με την εφευρετικότητα του.  Αν είσαι λάτρης του καρπουζιού σαν μερικούς μερικούς εδώ στο Nohope αυτό πρέπει να το διαβάσεις. Εγώ πετάγομαι μία στιγμή στο μανάβη ναι;

Καρπούζι!!! Ένα φρούτο σύμβολο του ελληνικού καλοκαιριού και προσωπική αδυναμία. Πιο κάτω σας δίνω 5 ιδιαίτερες και διαφορετικές συνταγές για να πειραματιστείτε κι εσείς με αυτό το αγαπημένο φρούτο, βασιλιά των φρούτων, που δροσίζει το καλοκαίρι μας όσο τίποτε άλλο…

karpouzi, goldpig, syntages,

Snacks με καρπούζι και φέτα
Κόβουμε ένα μικρό καρπούζι χωρίς τα κουκούτσια του σε μικρούς κύβους 3 εκατοστών. Ύστερα βάζουμε απο πάνω ένα μικρό κυβάκι φέτα που θα έχουμε κόψει απο πριν και προσθέτουμε και ένα φύλλο βασιλικού. Τα περνάμε όλα απο μια οδοντογλυφίδα και είμαστε έτοιμοι. Τόσο απλά.

karpouzi, goldpig, syntages,

Νερό εμποτισμένο με καρπούζι και βασιλικό.
Προσθέτουμε καρπούζι κομμένο σε κυβάκια (όπως στο απο πάνω hack) και φρέσκα φύλλα βασιλικού σε μια κανάτα με νερό.
Αφήνουμε το νερό στο ψηγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν το δοκιμάσουμε.
Και ύστερα απολαμβάνουμε υπεύθυνα!

karpouzi, goldpig, syntages,

Chia pudding με καρπούζι και lime
Μια αναζωγονητική έκρηξη με σπόρους chia και τη γλυκιά γεύση του καρπουζιού να αναδύεται απο μέσα σου.
Η μαγεία των εσπεριδοειδών επανέρχεται στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά συνδιάζεται ωραία με τη γλυκιά, ζουμερή γεύση ενός καρπουζιού. Ο ναι!
Με τις θερμοκρασίες να χτυπάνε ταβάνι αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, έψαχνα για τρόπους να κρατιέμαι ενυδατωμένος.
Η υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι και το δυνατό μου σημείο και έκανα ότι μπορούσα για να επιβιώσω όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτές τις θερμοκρασίες.
Αυτό το pudding είναι τόσο γλυκό απο μόνο του, ενώ η γεύση του lime εξισσοροπεί και ταιράζει ωραία με τη γλυκύτητα του καρπουζιού.
Αν το δούμε σαν διατροφική αξία, αυτός ο συνδιασμός είναι ένα μικρό φορτίο συσσωρευμένης ενέργειας και βιταμινών που καλό θα ήταν να υπάρχει στη διατροφή του καθενός.

Υλικά
1 κούπα καρπούζι
1/4 της κούπας chia seeds
2-3 κουταλιές γλυκού χυμού lime
1/2 lime (ξύσματα)
καρπούζι σε φέτες

Εκτέλεση
Λιώνουμε το καρπούζι σε ένα blender μέχρι να γίνει κρεμώδες. Ύστερα το βάζουμε σε ένα δοχείο.

Ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε τους σπόρους chia μαζί με τα ξύσματα λεμονιού. Έπειτα το καλύπτουμε.

Αφήνουμε την πουτίγκα για μια ημέρα στο ψυγείο να δέσει.

Όταν έρθει η ώρα της πρώτης δοκιμής  μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο φρέσκο καρπούζι με τα επιπλέον ξύσματα λεμονιού σαν συνοδευτικά.

Καρπούζι με μέλι στο grill
Αυτή είναι η αγαπημένη συνταγή ενός καλού φίλου και την ανεβάζουμε για όλους εσάς τους λάτρεις του Barbecue ή αλλιώς Barbecue-ers.
Το έχω δοκιμάσει και με τηγάνι στην κουζίνα μου, όμως δεν το προτείνω ειδικά αν έχεις συστήματα πυρασφάλειας στο σπίτι.
Μπορείς να το σερβίρεις άνετα σαν ορεκτικό ή και μέσα στη σαλάτα, ενώ κάνει και ένα εξαίρετο υγιεινό επιδόρπιο.

Υλικά
8 φέτες καρπούζι χωρίς κουκούτσια
2 κουταλιές γλυκού μέλι
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε λίγο αλάτι πάνω στις φέτες καρπουζιού, και στις δύο πλευρές. Τοποθετούμε τις φέτες όρθιες πάνω απο ένα ταψί και τις αφήνουμε να αφυδατωθούν για μισή περίπου ώρα.

*Προθερμαίνουμε το φούρνο*

Αφού αφυδατωθεί το καρπούζι βρέχουμε την κάθε φέτα κάτω απο κρύο τρεχούμενο νερό.

Ύστερα τοποθετούμε την κάθε φέτα με προσοχή ανάμεσα απο δύο διπλωμένα χαρτιά και πιέζουμε ελαφρά για να φύγει το επιπλέον νερό.

Τώρα ήρθε η ώρα να αλείψουμε το μέλι σε κάθε φέτα(και απο τις δύο πλευρές).

Ύστερα ψήνουμε τις φέτες σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το καρπούζι, για περίπου 5 λεπτά.

Τέλος μπορείς αν θέλεις να τις σερβίρεις με λίγο extra θαλασσινό αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Καλή μας όρεξη!

 

Αλατισμένες γρανίτες μαργαρίτα καρπούζι
Πάντα έλεγα πως η Margarita είναι το αγαπημένο μου απο όλα τα cocktails. Και όταν μπορώ να επιλέξω γεύση πέρα απο τη παραδοσιακή τεκίλα με lime τότε πάω για φράουλα. Χρόνια τώρα προτιμούσα τη φράουλα. Μέχρι που έφτιαξα για πρώτη φορά με καρπούζι και μέντα.
Έγινε μέσα σε μια στιγμή το αγαπημένο μου φρούτο για να συνοδεύω τη Margarita μου.
Τόσο δροσιστικό και με ωραία γεύση.

Γεγονός: Να πω την αλήθεια προτιμώ να το φτιάχνω μόνος μου γιατί όταν το παραγγέλνω απο έξω του βάζουν αυτό το γλυκαντικό συρόπι καρπουζιού και χάνει τη γεύση του.

Οπότε φτιάχνω χυμό καρπουζιού και με αυτόν δημιουργό το δικό μου συρόπι που είναι τόσο απλό και γευστικό. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε cocktails(ειδικά mojitos!) ή να το πιείς με πάγο αλλά και για γρανίτες όπως κάνουμε εδώ.

Υλικά
2 κούπες φρέσκο χυμό καρπούζι
1 κουταλιά ζάχαρης (καφέ)
1/2 κουταλιά φρέσκο χυμό lime
1/3 κούπας φρέσκια τεκίλα Silver
2 κουταλιές του γλυκού Grand Marnier
10 φέτες λεμονιού
θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το φρέσκο χυμό καρπουζιού θα χρειαστεί να πολτοποιήσουμε το καρπούζι σε ένα blender. Ύστερα το περνάμε απο ένα σουρωτήρι για να μαζέψουμε όλα του τα υγρά.

Τώρα βάζουμε τη ζάχαρη και μια κούπα χυμό καρπουζιού σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.

Περιμένουμε μέχρι να σιγοβράσει, ενώ παράλληλα ρίχνουμε το ουίσκι για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά και ύστερα σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο χυμό καρπουζιού, lime και τεκίλα μαζί με Grand Marnier.

Βάζουμε στο κάθε καλαμάκι μια ροδέλα λεμονιού. Έπειτα περιχύνουμε το μείγμα μας απο πάνω και το αφήνουμε να παγώσει για 4-6 ώρες στην κατάψυξη.

Σερβίρεται με λίγο φρέσκο αλάτι στην άκρη.

Και η καρπουζοεπανάσταση ξεκινά…

Για περισσότερες σούπερ συνταγές και όχι μόνο μπες στο Gold Pig.

 

Τα καρπούζια του Βαγγέλη είναι ζάχαρη, είναι μέλι
Goldpig: 5 τρόποι να φας το καρπούζι που θα σε εκπλήξουν
Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *