Δύο μπαμπάδες με… πόνους τοκετού

Με έναν “ευφάνταστο” τρόπο δύο μπαμπάδες αποφάσισαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τον εορτασμό της ημέρας της μητέρας που γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Αυτοί οι δυο μπαμπάδες λοιπόν αποφάσισαν να περάσουν από ένα τεστ προκειμένου ν’ αποδείξουν ότι οι γυναίκες υπερβάλλουν για τους πόνους που βιώνουν κατά τον τοκετό. Τα ειδικά ηλεκτρόδια που τοποθετήθηκαν στην κοιλιακή χώρα των δύο ανδρών προκάλεσαν συσπάσεις των μυών όμοιας έντασης με εκείνη που βιώνουν οι γυναίκες όταν γεννούν. Μαζί τους στο ιατρείο βεβαίως, βρέθηκαν και οι μαμάδες-σύζυγοί τους για ν απολαύσουν τον καφέ τους διασκεδάζοντας με τις αντιδράσεις τους. Οι δύο άντρες όπως φαίνεται στο βίντεο πραγματικά υποφέρουν για  την μία ώρα που διαρκεί η διαδικασία αλλά οι αντιδράσεις τους είναι πραγματικά ξεκαρδιστικές.

Δείτε το   απολαυστικό βίντεο (sorry guys!)

 

Let’s Wiki 

Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα.Η μητέρα Γη (Γαία) σύζυγος του Ουρανού είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η “Μητέρα των Θεών”, καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.

Καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό να μην στέλνονται στον πόλεμο τα παιδιά.

Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να “σαραντίσει”, με σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός). Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό. Όμως κατά την δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και έτσι καθιερώθηκε ο εορτασμός της  2ης Κυριακής του Μαΐου.